Ingredienser


På denne side kan du se en oversagt over de ingredienser vi anvender i vores mad samt en kort forklaring.

Muddys - Indisk Køkken - ChiliChili

Chili er et stærkt krydderi og ordet kommer fra chilli på nahuatl-sproget. Chilifrugterne kommer fra planteslægten Capsicum, der hører under Natskyggefamilien.

 

FennikelMuddys - Indisk Køkken - Fennikel

Fennikel er en planteart af skærmplante-familien, der har sæson fra juli til oktober. Planten er en hvid-grøn knold, der dannes af opsvulmede bladskeder. Fennikel er i familie med dild og persille, og dens blade har store lighedstræk med dild.

 

Muddys - Indisk Køkken - GurkemejeGurkemeje

Gurkemeje, (Curcuma Longa) forhandles pulveriseret eller frisk rhizom ("rod") fra en ingefærlignende plante. Den er kendt for sin stærkgule farve og den vokser i Indien.

 

HvidløgMuddys - Indisk Køkken - Hvidløg

Hvidløg (Allium sativum) er en løgplante, der bliver anvendt som krydderurt og lægeplante. Hvidløget kommer oprindelig fra Centralasien, men er også tidligt blevet dyrket i Mellemøsten og Lilleasien.

 

Muddys - Indisk Køkken - KanelKanel

Kanel (Cinnamomum verum, synonym: Cinnamomum zeylandicum) er både et 10 til 15 meter højt, stedsegrønt træ og et krydderi, der kommer fra træets inderste bark.


 

KardemommeMuddys - Indisk Køkken - Kardemomme

Kardemomme (af græsk: kardamomon) er en flerårig urt i ingefær-familien. Med kardemomme menes som regel grøn kardemomme (Elettaria cardamomum), som er et kraftfuldt aromatisk krydderi, der botanisk hører hjemme i plantefamilien Zingiberaceae.

 

Muddys - Indisk Køkken - KorianderKoriander

Koriander er en etårig skærmplante med mørkegrønne snitdelte blade. Den bliver ca. 60 cm høj. Koriander bliver ranglet af vækst som kørvel og fennikel.


 

LauerbærbladeMuddys - Indisk Køkken - Lauerbærblade

Lauerbær træet er oprindeligt fra Lilleasien, men bliver nu dyrket overalt i middelhavsområdet.


 

Muddys - Indisk Køkken - NellikerNelliker

Nellike-familien (Caryophyllaceae) består af ca. 90 slægter, der er udbredt i alle verdensdele (inklusive Antarktis). Det er karakteristisk for familien, at bladene er modsatte og helrandede.


 

SafranMuddys - Indisk Køkken - Safran

Safrankrokus (Crocus sativus) er en urt, der er naturligt udbredt i Middelhavsområdet. Sandsynligvis stammer planten fra Grækenland og Lilleasien (Tyrkiet). De gamle grækere kendte og dyrkede safran.

 

Muddys - Indisk Køkken - SpidskommenSpidskommen

pidskommen (Cuminum cyminum) er en enårig, urteagtig plante med en opret og åbent forgrenet vækst. Spidskommen blev først brugt som lægemiddel i det gamle Egypten og blev først senere brugt som krydderi.

Muddy's Indisk Køkken   /   Sct. Jacobsvej 12, 2750 Ballerup   /   Tlf.: 50 11 30 04 - 34 10 60 04   /   muddys@muddys.dk2003 847x274   twfb

Designed and hosted by Simple Solution